De oprichters van Experience zijn Chantal Sennema en Paul Sijben.

Chantal Sennema

chantal sennema

Chantal Sennema is na haar zangopleiding aan het conservatorium Constantijn Huygens te Zwolle werkzaam als zangdocente in Leusden. Daar heeft zij sinds 1998 een goedlopende eigen lespraktijk.  
Na haar afstuderen bij oa. Jeanne Companjen en Ank Reinders volgde ze masterclasses bij o.a. Charlotte Margiono, Roberta Alexander, Astrid Seriesse en bij buitenlandse vocal jazztoppers zoals oa. The New york voices(USA), The Real Group (Zweden), Rajaton (FI) en Vocalline (DK).
Ze volgde opleidingen in CVT (complete vocal technics  bij Catherine Sadolin en Jeroen Manahutu aan het Utrechts conservatorium en tevens aan het Conservatorium Rotterdam E.V.T.S. (Estill Voice Training Systems level 1 en 2) bij Alberto ter Doest, Anne Speed en Paul Farrington.

Als sopraan soliste werkte zij o.a. mee aan diverse zangprojecten, concerten en cd opnames.
Ook speelde ze in diverse musicalproducties en muziektheater programma´s (Titanic, Martin Guere, Miss Saigon en de Klokkenluider van Notre Dame).
Naast het lesgeven, jureren bij diverse festivals, workshops geven en vocal coachen van verschillende koren en vocal groepen staat Chantal ingeschreven als stemactrice (Qletz Hilversum).
Chantal zingt  al jaren in a capella en close harmony land. Eerst bij vocal jazz en a capella groep De Biltstars olv. Harold Lenselink, bij quintet Bejazzled en sinds 2010 bij Vocalicious, onder leiding van Tijs Krammer.
Verder is ze ook te vinden bij workshop weekeinden en weken als de Vocal Pop & Jazz Days en de Danish Invasion.
Nu na al die jaren van Experience wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging, namelijk zelf een vocal band opstarten. Music was my first love and it will be my last.

Paul Sijben

paul sijben Ook voor Paul Sijben is acapella zang een uit de hand gelopen hobby. Bekend als oprichter van vocal group Jammin' en trekker van festival Vocaal Centraal heeft Paul ook al een decennia lange staat van dienst in diverse koren.

Intussen is Paul niet alleen bas/bariton maar ook als solist en vocal percussionist op diverse podia te vinden, zowel in acapella groepen als met de bedrijfsband.

De aanleiding voor de oprichting van Jammin' was het deelnemen aan de Vocal Pop en Jazz days in 2004. Aan de wieg van Experience stond het deelnemen aan het Aarhus Acapella Vocal Festival in Denemarken in 2013.
Er is zoveel leuks gaande in de acapella wereld dat we daar met Experience meer mee willen doen.

Voor contact stuur ons een email